Leren om te leren

Vanaf het moment dat we worden geboren beginnen we met leren. Kinderen leren van nature graag en leren in een korte tijd ontzettend veel. Dit leren gaat vaak vanzelf. We maken vaardigheden eigen en staan vaak niet stil bij wat we al wel kunnen. We leren na oefenen rollen, lopen, rennen, springen, praten, fietsen of schrijven. Bij de een gaat hier veel oefening aan vooraf en voor een ander is dit sneller geleerd.

Problemen met leren beginnen vaak op school. Omdat kinderen zich dan moeten meten aan een bepaalde norm. Zichtbaar wordt dan dat kinderen de norm niet kunnen halen of de norm al voorbij zijn.

ik leer leren training

Om te kunnen leren moet een kind vrij zijn van blokkades en belemmeringen. Deze kunnen namelijk het leren flink verstoren. Een kind moet ook weten hoe hij of zij zijn geheugen moet gebruiken en welke strategieën van leren er passen bij hem of haar. Voor een meer-kunner of een kind wat hoofdbegaafd is kan leren een hele opgave zijn. Zij hebben namelijk voor alles wat ze doen nooit veel moeite hoeven doen om een vaardigheid eigen te maken. Vaak wanneer lesstof wordt aangepast op het niveau of iets boven het niveau van een kind ontstaan de eerste leerproblemen.

Doelen van de ik leer leren training:

  • Het kijken naar de leerblokkades en belemmeringen doen afnemen.
  • Het omgaan met concentratieproblemen
  • Omgaan met faalangst
  • Aanleren van nieuwe leer strategieën
  • Leren van een goede leerorganisatie
  • Inzicht in eigen leermogelijkheden
  • Leren van elkaar
  • Ogen openen zodat er een nieuwe manier van leren ontstaat.

Voor wie is de ik leer leren training bedoeld?

Het Ik leer leren programma is bedoelt voor kinderen vanaf 11 jaar. Heeft jouw kind last van een leerachterstand, concentratieproblemen, faalangst, motivatieverlies of moet je kind presteren onder niveau? Meld je kind dan nu aan voor de ik leer leren training via het contactformulier van Jongbrein. Ik kijk samen met je kind hoe we leren weer leuk en uitdagend kunnen maken.