Annetta Hoekstra-Bootsma

Annetta Hoekstra-Bootsma

PEDAGOOG, KINDERCOACH EN GEZINSCOACH

Ik ben Annetta Hoekstra-Bootsma. Pedagoog, getrouwd en moeder van 2 kinderen: Luc (6) en Tygo (4). Mensen omschrijven mij als enthousiast, zorgzaam, positief, vindingrijk, nuchter, betrokken en daadkrachtig. Ik woon in Harich, de praktijkruimte van Jongbrein kind- en gezinscoaching is gevestigd aan huis.

Door lastige periodes in mijn jeugd en met de ervaring als moeder van 2 kinderen weet ik als geen ander dat opvoeden en samenwonen niet altijd gaan zoals je zou willen.

Mijn studies en werkervaring

Ik werk al ruim 18 jaar met kinderen en jongeren. Eerst in het onderwijs, als onderwijsassistent. Daarna ben ik jaren pedagogisch medewerker geweest bij een kinderdagverblijf. In 2014 heb ik de hbo-opleiding Pedagogiek afgerond met de specialisaties:

 • ontwikkelingsstimulering
 • opvoedingsondersteuning
 • begeleiden bij problematische opvoedingssituaties

Tussen 2014 en 2020 werkte ik als pedagoog bij een kinderopvangcentrum. Hier heb ik pedagogisch medewerkers en ouders op weg geholpen met hulpvragen rondom opvoeden en de ontwikkeling van kinderen.

In 2018 startte ik op Instagram @ikkanhetzelf. Hier inspireer ik ouders en opvoeders met leuke activiteiten. Insteek van deze activiteiten is de zelfredzaamheid en het zelfvertrouwen van kinderen vergroten.

Eigen praktijk voor kindercoaching en gezinscoaching

Vanaf december 2020 heb ik mijn eigen praktijk als zelfstandig kindercoach en gezinscoach. Dit was voor mij een logische vervolgstap om mijn visie en kennis te delen met ouders en kinderen die problemen ervaren tijdens het opgroeien.

Traject op maat

Bij Jongbrein is geen enkel traject hetzelfde. Ieder kind vraagt om een eigen aanpak en iedere ontwikkelingsfase vereist een andere insteek. Hierdoor is het elke keer weer een uitdaging om op de juiste manier aan te sluiten bij jullie en jullie hulpvraag. Lees hier meer over mijn visie.

Mijn ervaring en de passie voor mijn werk zet ik in om jou en je kinderen te helpen. Als je problemen ervaart met of vragen hebt over de opvoeding. Samen gaan we opzoek naar jullie eigen kracht.

Werken met kinderen is wat ik het liefste doe. Ik krijg er ontzettend veel energie van. Mezelf blijven ontwikkelen vind ik van onschatbare waarde, daarom volg ik regelmatig een training/cursus of mooie aanvullende opleiding:

2021

 • Ik leer leren trainer (Centrum Tea Adema)
 • Intervisie

2019

 • Cursus babygebaren

2018

 • Training verwijsindex (Partou)

2017

 • Train de trainer (Timpaan onderwijs)

2016

 • Intervisietraining
 • Jongens hebben de ruimte nodig (Partou)
 • Tink Training (Sardes)
 • Vversterk (Timpaan onderwijs)

Met deze bijscholingen blijf ik mezelf ontwikkelen en onderscheid ik mij als professional. Daarom kan ik ieder die mijn praktijk binnenstapt ondersteunen met hulp op maat.

Ben jij nieuwsgierig geworden of wil je meer weten? Neem gerust contact met mij op voor een vrijblijvende kennismaking!

Ervaringen: